Wat voor schade aan de telefoon kan er allemaal gerepareerd worden?

Schade aan de mobiel kan in vele soorten voorkomen. De telefoon kan bijvoorbeeld van de trap zijn gevallen waardoor er een flinke barst in het scherm zit. Ook zou het kunnen zijn dat de telefoon nat is geworden waardoor die het niet meer doet. Zo zijn er nog vele andere manieren te bedenken waarop de mobiel beschadigd zou kunnen zijn. Dit artikel focust erop welke soorten schade aan de telefoon gerepareerd kan worden.

Schermschade

Een van de meest voorkomende soort schade is schermschade. De mobiel of iPad kan bijvoorbeeld zijn gevallen waardoor er een barst in het scherm zit. Ook kan er iets op het scherm zijn gevallen. Er hoeft niet per se een barst in het scherm te zitten om de mobiel als beschadigd aan te zien. Het scherm van de mobiel zou namelijk ook bekrast kunnen zijn. Dit kan bijvoorbeeld komen als de mobiel in dezelfde broekzak wordt opgeborgen als een sleutel. Schade aan het scherm is goed te repareren. In de ergste gevallen zal het volledige scherm vervangen worden. Het ligt aan de mobiel hoe duur dit zal zijn. Sommige schermen hebben een ronding waardoor deze lastig zijn te vervangen, dit zal dan ook relatief duur zijn ten opzichte van mobiels met een plat scherm.

Waterschade

Een ander soort schade dat vaak voorkomt is schade door water. Er kan bijvoorbeeld per ongeluk een glas water omgevallen zijn over de smartphone. Dit soort schade is een stuk lastiger te behandelen dan schermschade. Dit komt omdat bij waterschade er kortsluiting veroorzaakt kan worden. Het is dan ook noodzakelijk om de mobiel zo snel mogelijk uit te zetten bij waterschade om interne kortsluiting te voorkomen. Vervolgens is het verstandig om de mobiel in een bak of zak rijst te leggen. Rijst absorbeert namelijk water uit de mobiel. Leg de mobiel niet op de verwarming, in de oven en probeer de mobiel ook niet droog te föhnen. Het water verdampt dan namelijk en hierdoor heeft het toestel des te meer kans om kapot te gaan. Het is essentieel dat de mobiel zo snel mogelijk wordt opgestuurd naar een reparatiecentrum. Hoe sneller die daar aankomt, des te groter de kans is dat de telefoon te repareren is.

Overige soort schade

Naast interne schade door water of schade aan het scherm, kan natuurlijk ook de buitenkant van de mobiel flink beschadigd worden. Zo kan het zijn dat de mobiel op de zijkant is gevallen waardoor deze zijkant flink bekrast is of dat er zelfs stukjes zijn afgebroken. Dit is natuurlijk erg vervelend. Het zal lastig worden om dit te vervangen. De enige manier waarop zulk soort schade gerepareerd kan worden is als het niet de gebruikers fout is geweest en diegene een beroep op de garantie kan doen. Echter kan zulke schade grotendeels voorkomen worden door het gebruik van telefoonhoesjes. Zo worden de zijkanten en achterkant van de mobiel beschermt. Ook is het gebruikelijk dat bij hoesjes het scherm enigszins wordt beschermt. Een goed middel dus om schade te voorkomen.