Wat als je overspannen bent?

Het leven van alledag kan je soms even te veel worden. Daar heeft iedereen wel eens last van. Je kunt moeite hebben met de werk-privé balans bijvoorbeeld. Het is nogal wat om een gezin te hebben met kleine kinderen en dan ook nog een carrière ernaast.

Iedereen denkt altijd dat dat alleen een ander maar kan overkomen. Maar niets is minder waar. Als jij een tijd de signalen negeert dat het allemaal wat te veel is, kun je ook last krijgen van een burnout. Vaak merkt vooral je omgeving dat er iets met je aan de hand is. Zelf hobbel je maar door alsof er niets aan de hand is. Je checkt overal je e-mail om maar vooral niet achter te raken, zelfs als je met de kinderen naar een pretpark bent. En je gaat regelmatig na je werk nog even snel naar je zieke moeder want je bent ook nog mantelzorger. Thuis moet je ook nog even koken voor je gezin en verdorrie daar ligt de was nog helemaal niet opgevouwen. Je zou aan je kinderen wat meer hulp moeten vragen maar daar gaat meer energie inzitten dan dat je het zelf even snel doet. En zo gaat dat maar door.

Op een gegeven moment krijg je last van concentratieverlies en besluiteloosheid. Zo ken je jezelf helemaal niet. Je bent veel eerder geïrriteerd dan anders. Dat merken vooral je kinderen en je man. Je lichaam vertoont ook allemaal rare klachten die er eerder niet waren. Je hebt pijn in de nek- en schouderspieren. En voelt je de hele dag uitgeput. Je bent veel vatbaarder voor elk griepje dat maar rondwaart.

Gelukkig is er hulp. Je kunt overwegen om naar psychologiepraktijk Delft te gaan. Daar heeft men veel ervaring met mensen met een burnout. Psycholoog Delft zal je goed kunnen helpen.