Wandlampen als accentverlichting

Accentverlichting wat is dat eigenlijk? Als je verlichting koopt met als doel om een bepaald element in je woning extra in de verf te zetten wordt gebruik gemaakt van accentverlichting. Vaak is het zo dat een mooi schilderij, een boekenkast of andere mooie vormen hierbij verlicht worden. In de tuin kan je ook dingen als accentverlichting gebruiken. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld een mooi boeddha beeld in de tuin staan. In zo'n geval is het handig om accentverlichting er boven te hangen zodat de boeddha mooi in beeld komt. Ook in het donker. In het huis zelf laten mensen ook wel eens lampen, planten, of tekeningen van kinderen die zijn opgehangen, of portretten van familie leden die zijn opgehangen verlichten door accentverlichting. 

Hoe kunnen wandlampen dienen als accentverlichting?

Wandlampen kunnen mooi als basis verlichting dienen wanneer je gebruik wilt maken van accent verlichting. Wandlampen, worden zoals het woord al zegt, aan de wand vastgemaakt. Als u een platte nauwe ruimte heeft zoals een badkamer is het verstandig om hier een zogenaamde platte wandlamp te installeren zodat deze lamp het beste tevoorschijn komt in uw badkamer ( of een andere nauwe ruimte, zoals bijvoorbeeld een doorgang of een halletje.)

Vaak worden wandlampen gebruikt als "basis" verlichting. Dus met als functie om gewoon meer licht te geven in het huis. Ook komt het voor dat men wandlampen gebruikt voor naast de spiegel. De meeste mensen die dan ook kiezen voor wandlampen, laten deze installeren bij een spiegel. Daar geven deze lampjes een verbluffend effect, een beetje een sprookjesachtig effect.

Verschillen

Wandlampen komen vaak in verschillende soorten uitvoeringen. Zo zijn er uitvoeringen waarbij de wandlampen verspreid zijn op basis van de richting van het licht. Je kunt bijvoorbeeld het licht bij een wandlamp tegelijk omhoog en omlaag laten gaan. Ook kan je een wandlamp kopen met een verlichting die alleen naar beneden gaat. En je kan een wandlamp kopen met verlichting die alleen omhoog gaat. Tot slot kun je een wandlamp kopen die het licht in alle richtingen verspreid. Dan lijkt het weer meer op een "normale" lamp, en is het vaak zo dat er niet echt meer 1 betaald ding verlicht word, en dus is er niet echt meer sprake dan van een accentverlichting.

Dus wandlampen kunnen prima dienen als accentverlichting. Er is altijd wel een goede maat en soort voor jouw huis beschikbaar!