Walkie Talkie gebruiken!

Walkie Talkies.. is dat niet iets uit de jaren '80? Dit is al snel het eerste beeld wat bij een hoop mensen zal opkomen. De tijd waarin je nog geen mobiele telefoons had en we met ouderwetse huistelefoons elkaar opbelden. Wel, de Walkie Talkie is nog steeds springlevend en biedt mogelijkheden om gemakkelijk met elkaar te communiceren, zónder telefoonkosten te maken bijvoorbeeld. 

De Walkie Talkie anno 2014

Een professionele Walkie Talkie is uitermate geschikt voor in de beveiliging bijvoorbeeld. 'Aha', denken nu veel mensen; ja dat klopt! Wie kent het beeld niet van de eenzame beveiliger, die rond, of in het pand loopt en welke middels een Walkie Talkie communiceert met zijn collega die bij de receptie zit. Een professionele Walkie Talkie heeft wel een bereik van 10 km. Met elkaar spreken doe je via een radio golflengte (PMR kanalen, wat betekent: Personal Mobile Radio). 

Walkie Talkie voor privé gebruik

Een Walkie Talkie voor persoonlijk gebruik behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Waarom zou u dit doen vraagt u zich wellicht af… Sowieso brengt de Walkie Talkie een vleug nostalgie met zich mee; u kunt altijd communiceren met uw partner bijvoorbeeld in een straal van 10 km. zonder hiervoor telefoonkosten te betalen. In sommige gevallen, zoals tijdens vakanties in het buitenland blijkt dit verdraaid handig te zijn. U betaald geen torenhoge telefoonkosten als u beiden een Walkie Talkie bij zich hebt en kunt u toch kosteloos langdurig met elkaar spreken op afstand. Handig als u bent shoppen en uw partner in het hotel vertoeft!

1