Luxe wijnwinkel

Veel mensen die een lekker wijntje willen kopen, gaan gewoon naar de supermarkt. Ook biedt de slijterij dan uitkomst. Toch is het veel leuker om naar een echte wijnwinkel te gaan, want hier heeft het personeel verstand van zaken. Zij kunnen hun klanten alles vertellen over allerlei soorten wijnen. Bovendien zijn er in een wijnwinkel ook veel exclusieve soorten te vinden. Ook biologische wijn is meestal wel voorradig. Steeds meer mensen kiezen voor biologisch, omdat ze graag een goede daad willen doen voor:

  • Hun eigen gezondheid
  • Het milieu
  • Dierenwelzijn
  • De natuur op de wijnvelden aan de andere kant van de aarde.

Wijnwinkel met topwijnen

Het staat als een paal boven water dat een wijnwinkel soms heel duur kan zijn. Sommige wijnfirma’s denken namelijk meer klanten te lokken met hogere prijzen, omdat deze dan denken dat de kwaliteit weerspiegeld wordt door de prijs. Een echt goede wijnwinkel zou dit naar alle waarschijnlijkheid niet doen. Echte kenners weten namelijk het kaf van het koren te scheiden en trappen er op die manier niet in. Een wijnwinkel wil natuurlijk wel verkopen, dus de prijzen moeten niet te hoog zijn. Veel mensen zijn per slot van rekening niet bereid om een dief te zijn van hun eigen portemonnee.

Een breed assortiment

In een wijnwinkel is vaak veel meer keuze dan in de supermarkt. In de supermarkt komen klanten die snel even een wijntje mee grissen voor bij het eten. Dat is natuurlijk prima, maar de echte wijnkenner zoekt iets beters. Voor hem zijn wijnwinkels de uitkomst. Veel van dit soort speciaalzaken organiseren ook wijnproeverijen. Op die manier weten zij de aandacht van de consumenten te trekken en vast te houden. Eenmaal in de zaak aangekomen, gaan de deelnemers dan toch wel een portie wijn of prosecco inslaan, bijvoorbeeld biologische wijn.

1