Kerstvakantie in Griekenland

Kerstmis is in alle landen te vieren. Wil je eens van de vervelende schoonfamilie af? Eindelijk geen gezeur tijdens te feestdagen, als je op vakantie naar Griekenland gaat! Een prachtige vakantie die garant staat voor een mooie tijd tijdens de feestdagen.

Ga bijvoorbeeld op vakantie naar Athene. Hier is ontzettend veel te doen. Terwijl we in Nederland nog vrij veel thuis eten met kerst is het in Athene anders. Deze stad bruist en zeker met kerst. Alle winkels en restaurants zijn open, wat betekent dat het gezellig druk is op de straten. Je kunt rond de kerst een paar dagen naar Griekenland, maar wat ook leuk is, is om wat langer te gaan en ook nog nieuwjaar mee te maken.

Grieken houden namelijk van het nieuwjaarsfeest. Iedereen staat klaar om de gezelligheid tegemoet te komen. Er wordt heel veel gezongen en de sfeer is geweldig. Heel veel mensen weten al dat Grieken ontzettend van goed eten houden. Dat betekent dat je tijdens kerst en ook tijdens nieuwjaar alleen maar heerlijk eten voorgeschoteld krijgt.

Tijdens nieuwjaar worden er ook weer allerlei lekkernijen uit de kast gehaald. Wij Nederlanders eten vaak oliebollen bij het inluiden van het nieuwe jaar, de Grieken weten ook wat lekker is. Allerlei Griekse zoetigheden zorgen ervoor dat je niet met een lege maag naar huis gaat. Je hoeft je namelijk niet in te houden. Uitbundig zingen en goed eten zijn sleutelwoorden voor de Griekse feestdagen.
Toch moet je zelf eens op vakantie Griekenland. De sfeer die tijdens deze dagen in de lucht hangt is niet uit te leggen in woorden, die moet je proeven.

Veel mensen gaan in de zomer naar Griekenland en dan is het ook prachtig. Het is erg leuk om eens nieuwjaar te vieren op een andere plek dan thuis. Doe eens gek en laat de schoonfamilie achter!