Hoe moet ik een gehaaide steenmarter verjagen

Kien, dottig en scabreus als een halfzoolganger dat is de steenmarter, dit beestje komt meermaals voor in Frankrijk. De steenmarter is als familie van de normale marter deugdzaam overeenkomstig, wat inferieur bijzonder in contour circa 39-51 cm van de voorkant naar achterop met een staart middenin 32 cm. Het onderscheid te begrijpen van deze 2 is een gemak als jij loert naar het witte doekje van een steenmarter die de gedaante van een tekening heeft doorgaans is een nachtelijke steenmarter ietsje minder schuw dan de boommarter en kan vaak volkomen ongezien ontdekt worden in de buurt van een huis. De steenmarter heeft vaak meer gemoedsgesteldheid dan de normale marter en wordt bovendien ook meermaals gespot door mensen.Dit grappige martertje wordt dan ook frequent in huizen opgemerkt als de wintertijd periode aanbreekt. Het kan klakkeloos zijn dat jij als woningbezitter je ’in de avond uitdrukkingsloos schrikt van dat geklots en geknaag – wat een roerigheid maken die duiveltjes! De overmeestering van je verblijfplaats door de steenmarter achter wegen gelaten, ze vernielen ook met plezier de bedrading onder de aandrijving.  

levenswijze van een steenmarter

Aangrijpend om te vernemen dat men niet meer wilt samenleven met dat martertje ter grootte van een kattenkop want wie moet er dan nu op de muizen jagen! Naast ratten heeft hun eetrooster ook geringe insectjes, vogeltjes, groen en eieren, die ze leegslurpen door er een klein lek in te scheppen. Ze zijn bekend om hun aanslagen op kuikens- en konijnenhokken en ook dat ze vaak een overvloed aan voeding bewaren voor een toekomstige dag.

Verveelvoudigen van een steenmarter

Marters zijn buitensporig territoriale beesten en leven meestal afgezonderd behalve het voortplantingseizoen dat tussen mei en augustus valt. Willens ieder dametje te dekken die zijn streek binnenkomt doet de marter dat door zachtjes te koeren en het gescharrel kan wel super lang duren alvorens hij haar bevrucht krijgt. Na het intieme moment wordt heel langzaam het embryo ingenesteld, want de kindjes, dikwijls een kwartet, behoren pas geboren te worden in het lentetijd periode. De jongeren trekken uit het nest na 8 weken om voor zichzelf te gaan zorgen onder het verantwoordelijkheid van hun mamma.

Levensduur van een marter

Wilde steenmarters overleven ongeveer 3 jaar maar het is bewezen dat ze in hechtenis langer dan zo'n twintig jaar kunnen worden.

 

Er bestaan talrijk opties die je zou kunnen hanteren om hinderlijke steenmarters te verjagen maar de vriendelijkste en de meest gemakkelijke methode om van deze mooie beestjes af te komen is door hunt vergiftigen of te verjagen met een mega partij ruikende ouderwetse mottenballen in het terrein dat de steenmarters hebben overgenomen omdat de kleine oude steenmarter niet tegen de irritante aroma kan en menigmaal direct zal verkassen. Lees hier een heleboel informatiefs over de steenmarter verjagen

1