Het volgen van een kookworkshop

Als je een deelneemt aan een kookworkshop kun je alleen of in groepjes diverse gerechten onder begeleiding van een chef-kok bereiden. De chef-kok zal je stapsgewijs uitleggen hoe je een bepaald gerecht moet maken. In de meeste gevallen zal de chef-kok gebruik maken van het Slow Cooking model.

De meeste kookworkshops beginnen doorgaans met een introductie onder genot van een
drankje. De grote groep zal dan in kleine groepjes verdeeld worden. Ieder groep zal dan een gerecht voor zijn rekening nemen. Voor de gerechten wordt er meestal gebruik gemaakt van verse ingrediënten. Wanneer de gerechten klaar zijn kan er gegeten worden. Het leuke en het grote voordeel van een kookworkshop is dat je hulp hebt van een ervaren chef-kok. Je hoeft je hierdoor geen zorgen te maken over het feit dat het eten mogelijk gaat mislukken. Al kan dat natuurlijk altijd wanneer je zelf bepaalde handelingen niet goed uitvoert.

Een kookworkshop kan leuk zijn voor zowel vrouwen als mannen. Er zijn zelfs kookworkshops die speciaal zijn opgezet voor kinderen. Je ziet ook vaak dat bedrijven er voor kiezen om met hun personeel een kookworkshop te volgen. In de keuken leren ze om in een team een gerecht samen te maken. Goed voor de teambuilding. 

1