Goedkoopste autoverzekering

Op zoek naar de goedkoopste autoverzekering? Jij bent niet de enige.  Natuurlijk wil je de goedkoopste autoverzekering maar als het goed is ben u ook op zoek naar kwaliteit! Voor een gezin is de autoverzekering vaak een van de grootste uitgaven per jaar. Logisch dat u daarom goed op zoek gaat naar de juiste aanbieder met vooral de juiste prijs! Want mocht het dan toch een keer fout gaan dan wilt u ook dat de schade geregeld wordt zonder zeuren! Daarom hier een aantal punten waarop u moet letten bij uw nieuwe goedkoopste autoverzekering! Om de goedkoopste autoverzekering te vinden, zijn er speciale vergelijksites waar u alle verzekeraars op een rijtje krijgt. 

 

Speciale verzekeraars

Voor sommige doelgroepen of auto’s zijn er speciale verzekeraars. Zo is er bijvoorbeeld een verzekeraar die  zich richt op vrouwen. Niet gek aangezien onderzoek aantoont dat vrouwen gemiddeld minder schade rijden dan mannen. Ook voor oldtimers heb je speciale verzekeringen. De voorwaarden zijn bij deze verzekeraars aangepast op de speciale wensen van deze doelgroep. Ook voor jongeren zijn er vaak gespecialiseerde verzekeraars, toch blijft de verzekering vaak duurder dan voor een volwassene. Vergelijk autoverzekeringen online.

 

Verschillende autoverzekeringen

Niet elke autoverzekering is hetzelfde. Een autoverzekering dekt namelijk meer of minder en bestaat uit verplichte en optionele onderdelen. Afhankelijk van voor welke dekking u kiest betaalt u een verschillend bedrag aan premie. Een autoverzekering kan bestaan in verschillende pakketten:

  • Een WA-verzekering: Dit gedeelte van een autoverzekering is verplicht. Iedereen, die in Nederland rondrijdt met een auto moet WA verzekerd zijn; anders ben je strafbaar. Een WA verzekering is echter ook in je eigen belang: Dit gedeelte van een autoverzekering beschermt je tegen de kosten van schade, die je met jouw eigen auto aan anderen of andere voertuigen toebrengt.
  • Een beperkte WA-casco of WA-casco verzekering  (all-riskverzekering): Er zijn twee soorten cascoverzekeringen. De WA-Casco verzekering. In de volksmond ook wel all-riskverzekering genoemd. Maar ook schade door bijvoorbeeld brand, diefstal en zelfs soms vandalisme valt onder deze dekking. Vaak geldt er een tegemoetkoming voor de kosten van vervangend vervoer. En de zogenaamde WA-Beperkt Casco: doorgaans wordt de schade gedekt welke is ontstaan door brand, diefstal, storm, ruitbreuk en aanrijdingen met overstekend wild.

1