Fietsendiefstal samen tegen gaan

Nederlanders hebben bijna allemaal een fiets. Soms ook wel meer dan een. Het is ook een gangbaar vervoersmiddel in onze omgeving. Soms kom je sneller op de plaats van bestemming met je fiets dan je er zou komen met je auto. Dat is natuurlijk niet zo met langere afstanden. Toch is fietsen heel erg snel in Nederland, omdat er overal fietspaden zijn. Dat maakt je reis toch wat makkelijker.

Als je in Nederland woont ben je vast ooit slachtoffer geworden of in ieder geval een van je bekenden is slachtoffer van fietsendiefstal. Het is een vervelend probleem, aangezien het moeilijk is om tegen te gaan. In Nederland zijn heel veel fietsen en zie jou mooie fiets maar eens terug te vinden in de chaos. Vaak worden ze ook op andere plaatsen verkocht, zodat de kans nog kleiner is dat je hem tegenkomt.

Voorkomen is beter dan genezen. Dat is ook zo met fietsendiefstal. Als je een damesfiets goed vast zet aan een object wat niet kan bewegen, is het al een stuk moeilijker om je fiets zo mee te nemen. Ook is het heel erg slim om je fiets twee keer af te sluiten. Je kunt een gewoon slot hebben, en daarbij een kettingslot wat ervoor zorgt dat je fiets goed vast staat. Als je fiets toch gestolen is, wil je zo snel mogelijk een nieuwe. Toch moet je opletten waar je koopt. Als je namelijk een gestolen fiets koopt, gaat de handel gewoon door. Je moet proberen een bewijs af te dwingen van de verkoper dat hij de fiets origineel van de fietsenhandelaar heeft gekocht. Ook als je op straat aangesproken wordt om een fiets te kopen moet je daar niet op reageren. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak zo. Ook bij het kopen van moederfietsen.