Douchewand

Bij de vaste schoonmaakbeurt van de badkamer wordt er één ding vaak over het hoofd gezien: de douchewand. Stofzuigen, dweilen, putjes en wastafels schoonmaken en doorspoelen, spiegels zemen etc. Maar op de douchewanden vindt u vaak een bepaalde aanslag die niet zomaar weg te spoelen is. Vaak ontstaat deze aanslag door de kalk in het water en er bestaan vaste trucjes of middelen om deze te verwijderen.

Douchewanden: soorten en maten

Uw douchewand kan van glas zijn of van een bepaalde soort hard plastic of kunststof. Voor alle materialen geldt in principe hetzelfde. Wanneer u de kraan en douchekop afdroogt na het douchen, vermijdt u vaak de meeste aanslag daarop. Ook kunt u de douchewand schoonmaken met een anti-kalk- of glansmiddel. Er bestaat een reeks aan trucjes om dit op juiste wijze te doen. Vaak is het zo dat er voor een flinke schoonmaakbeurt in huis helemaal niet allerlei chemische schoonmaakmiddelen nodig hoeven te zijn. Met een aantal natuurlijke huis-, tuin- en keukentips komt u vaak al een heel eind: en zo ook in de badkamer. Met azijn, citroen, warm water en zout bijvoorbeeld. Echte aanraders! Echter, voor het netjes houden van uw douchewand wordt vaak een regulier schoonmaakmiddel aangeraden, zoals een middel tegen kalkaanslag. Gekookt water met wat azijn is daarentegen ook zeker een goed middel tegen de aanslag die kalk veroorzaakt.

Eindeloos veel tips en trucs

Naast het schoonhouden van uw badkamer, en voornamelijk douchewand, bestaan er ook allerlei tips voor het netjes en fris houden van keuken, vloeren, ramen en meer. Op internet zijn deze vaak te vinden onder de noemer ‘Oma’s tips’ of ‘grootmoeders tips’. Ook zijn er verschillende fora waarop handige huishoudelijke trucs te vinden zijn. Wanneer u kinderen heeft en liever niet te veel chemische schoonmaakmiddelen in huis haalt, is dit zeker een aanrader. 

1