De hoogte van de reisverzekeringspremie

Doorlopende reisverzekering

Als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat is het meestal voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Bij zo een soort verzekering moet je een premie per maand betalen. Deze premie kan echter erg verschillen. Dit hangt af van verschillende factoren.

Verschillende factoren

Dus om het kort samen te vatten: onder de premie van de doorlopende reisverzekering worden de kosten verstaan die je per maand kwijt zou zijn zolang de reisverzekering loopt. Deze hoogte van de premie verschilt dus enorm en is afhankelijk van verschillende factoren. Deze factoren spelen voor een kortlopende reisverzekering geen belangrijke rol, want dan wordt de premie enkel per dag dat je op vakantie bent berekend. Verschillende factoren kunnen bijvoorbeeld zijn het dekkingsgebied. Het dekkingsgebied kan verschillen tussen alleen Nederland, Europa of de hele wereld. Dit is respectievelijk ook van laagste naar hoogste kosten. Een tweede belangrijke factor zijn de gekozen dekkingen buiten het standaard pakket. Dit kunnen bijvoorbeeld de medische kosten zijn, of extra bagage, wintersport of een annulering. Daarnaast is ook de maximale reisduur een factor. Binnen het standaard pakket zit een standaard dekking voor een bepaalde reisduur. Als je deze maximale reisduur overschrijd moet je natuurlijk bijbetalen en wordt de premie hoger. Als laatste is de premie natuurlijk afhankelijk van het aantal mensen dat verzekerd moet worden. Hoe meer mensen, des te hoger de premie wordt.

Eerlijk vergelijken

Een premie per maand wordt dus bepaald door de verschillende factoren. Dus als je verschillende premies van de verschillende reisverzekeringen gaat vergelijken moet je vooral opletten wat wel en wat niet bij de prijs zit in begrepen. Een premie kan bijvoorbeeld veel goedkoper zijn dan de rest maar geldt deze premie misschien alleen maar voor twee mensen die binnen Nederland op vakantie gaan. Terwijl jij misschien een wereldreis gaat maken met vijf mensen.